torsdag 8 januari 2009

Tics?

Filmade igår när jag tränade med Hanna. Hon håller på att lära sig att nicka men det ser mer ut som ryckningar/tics... =)
Jag är lite sen i min tajming men det är svårt att filma och klicka samtidigt. Jag hoppas att det blir bättre med tiden. Jag fick kameran i julklapp så jag har inte hunnit öva så mkt ännu.
Här är filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=R0kGfxNyU0o

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt med trix!!! Tasslyftet verkar du ha fått bort i alla fall? Ni är ju jätteduktiga!

Vi har ju nosat lite på nickandet och det har gått ganska bra även om jag inte är klar för att sätta kommando på beteendet än. Ni som är så duktiga på trix, har du något bra förslag på något ENKELT vi kan lära oss??? Det är ju som sagt kul att påbörja saker....

Hannibanni & Chippendale sa...

Tasslyftet kommer fram då och då fast inte lika ofta längre. Men jag försöker lära henne vinka oxå (har bestämt mig för det) och då belönar jag ju tasslyft och det kan ställa till det lite och ibland nickar hon när vi tränar vinka =)

Ett enkelt trick. hmm... vad kan han sedan tidigare? Det första tricket Hanna lärde sig var nog fingerleken (hon ska nosdutta på rätt finger när jag säger tex tummen. Stå med alla tassarna i en liten burk gick jättefort att lära in. Man börjar med en stor låda som hunden lätt får plats i och när hunden förstått hur man ska göra byter man till en mindre och mindre låda/burk.

Anonym sa...

V kan inga trix sedan tidigare. Vi har kört lite nicka och sedan har jag påbörjat snurra.
Fingerleken verkar ju intressant men SVÅR. Imorse insåg jag att V lägger sig på sitt om jag säger sitt när han redan sitter - mao så gör han det han förväntar sig att jag vill att han skall göra, inte det jag säger. Jobbig upptäckt. Nu får jag lägga lite tid på det också. Tassarna i en burk/låda får nog bli nästa projekt. Först skall jag komma lite längre med nicka och snurra, måste bara laga lite riktigt bra "trixgodis" först!

Hannibanni & Chippendale sa...

Fingerleken är faktiskt inte speciellt svår. Både Hanna och Chip lärde sig den rätt snabbt. Speciellt Chip faktiskt, det var ett trick som passade honom perfekt.

Jag funderar på hur många olika trickprojekt man kan ha igång samtidigt? Jag tycker Hanna verkar lite förvirrad ibland och det blir lätt att hon lägger till en nickning i vinkandet och en tass i nickandet... och igår kom tassen upp vid apporteringen.

Anonym sa...

Hmmm, jag vet faktiskt inte. Vi fick in nicka i det mesta vi gjorde när jag höll på med det. Nu kör jag ju snurra och det är ju väldigt olikt nicka så det går bra. Jag skall fila lite mer på nicka har jag tänkt(vi får se om nickandet kommer tillbaka i tid och otid)...sedan tar vi det där med tassarna i en låda.

Man får nog tänka till lite och ta ordentliga pauser mellan övningarna. Det blir ju lite som en "trixmapp" annars, att man måste köra igenom alla halvfärdiga trix innan de bjuder på något som liknar det man har tänkt sig...Jag är ganska dålig på det, jag mixar nog lite för mycket. Som i söndags t ex, jag vet att V gärna apporterar musmattan/tarageten, ändå kör jag targetövning direkt efter upplet/apportering av leksaker - KLANTIGT! Istället skulle jag ju kört det efter att jag kört lite filttarget.....ja ja lätt att vara efterklok. Planerar man sin trixträning och håller passen så "rena" som möjligt så skall de nog kunna hålla isär det, eller???

Hannibanni & Chippendale sa...

Ja det är lätt att vara efterklok men man lär sig förhoppningsvis av sina misstag.

Ja tycker att dom borde kunna hålla isär det men jag tror att jag så här i början ska träna så olika trix som möjligt för att minska risken och att man kanske inte börjar med två nya trix samtidigt utan hinner komma en bit på väg innan man börjar på ngt nytt?